Důvod, proč vyhledat pomoc kouče nebo terapeuta, je ČAS

Důvod, proč vyhledat pomoc kouče, poradce nebo terapeuta, není ten, že je chytřejší než Vy. 

Ten důvod je rychlost a s ní související ČAS. 

Času máme jen omezené množství, ani vlastně netušíme, kolik ho ve skutečnosti máme. A ten čas běží, děti rostou, partneři odcházejí... 

Čas je to nejvzácnější, co máme a je na nás, jestli si budeme chtít na všechno přijít sami a bude nám to nejspíš trvat fakt dlouho nebo si necháme pomoci a požádáme druhého, aby nám zprostředkoval, co ví a co vidí.

Lidé, kteří se pustili do pochopení a uzdravení sebe sama v pozdějším věku, obvykle tolik nelitují toho, že něco promarnili, ale cítí velký smutek a vinu za to, čeho se z nevědomosti dopustili na svých dětech. Litují, že jim nedali dost lásky a že je vlastním příkladem nenaučili, jak žít šťastný život. Je pro ně těžké dívat se na to, že se jejich děti rozvádějí, jsou nešťastné a už jim nemohou pomoci, protože doba, kdy byli maminkou nebo tatínkem už minula a jejich děti už si na to teď musí přijít samy.

Žádný člověk za Vás Váš život nezmění. Všechno si budete muset prožít a pochopit Vy sami, ale bude to mnohem rychlejší. To znamená, že uděláte méně chyb, snáz a rychleji se dostanete k poznání sebe sama a k přijetí sebe sama. To znamená sebelásku, zdravější a šťastnější vztahy a nakonec i práci, která Vás baví a dělá Vám radost už to, že ji můžete dělat. Nejen to, že za ni dostanete zaplaceno.

Samozřejmě stojí to čas, peníze a úsilí. Občas to i bolí, protože pravda je někdy drsná. Přesto je nesmírně osvobozující. A osobně neznám lepší investici než sama do sebe.

Tak to zvažte. :-)
 
Přeji krásné dny a hodně laskavosti a odvahy při poznávání sama sebe.