Až najdu své poslání, budu šťastná?

Občas mi klientky říkají, že by chtěly dosáhnout toho, co já. 
Dělat práci, která bude mít smysl a bude je bavit. 
Berou to jako jeden ze zásadních cílů svého života.

Můj primární cíl to ale nebyl. :-):-
Já jsem už jako dítě pochopila, že to podstatné v životě je být šťastná. To je vnitřní stav, ke kterému dospějeme prací na sobě. Hledáním těch spouštěčů nepříjemných emocí, které v životě zažíváme, přijetím neměnných věcí a aktivní změnou těch, které změnit můžeme.
Je to celoživotní záležitost, ale když vymeteme to základní a zásadní, stane se vnitřní spokojenost naším pravidelným společníkem a každé vybočení z ní lekcí k učení, která naši vnitřní stabilitu a spokojenost opět prohloubí.

To je cesta, která s sebou přináší prohloubení porozumění sama sobě a nalezení těch kvalit, které jsou užitečné pro celek a radostné a přirozené pro nás. Můžeme přirozeně dojít k práci, která nás naplňuje, protože jsme v ní přirození, tedy sami sebou.
Ale nelze se soustředit na nalezení takové práce, protože být ve své přirozenosti je nutné celostně, tzn. ve všech rovinách své bytosti a ve všech aspektech svého života.

Proto velmi doporučuji, abyste se zaměřili na to, kde cítíte nepohodlí, smutek, vztek, strach a hledali odpovědi a směřovali k tomu, abyste se mohli cítit dobře jen tak sami se sebou bez čehokoliv nebo kohokoliv, co by přicházelo zvenku.
Práce "vašich snů" pak vyplyne tak nějak sama od sebe bez vašeho urputného úsilí.

Já osobně jsem za svoji práci velmi vděčná a jsem šťastná, že ji mohu dělat, ale není to něco, na čem lpím nebo co by mě definovalo. Všechno se vyvíjí a jak se měním já, mění se i moje práce. Může se stát, že za pár let bude třeba jiná nebo se jen prohloubí něco z toho, co dělám nyní.

Jak sledujeme poslední týdny, změnit se může cokoliv. :-) Co se však nezmění, je váš postoj k sobě, váš vnitřní pocit spokojenosti a laskavost k sobě. Zkuste se zaměřit právě na to. 

Ze Slunečních esencí může být prvním pomocníkem lípa, která podporuje lásku k sobě na té úplně základní rovině ve smyslu přijetí sebe sama jako milováníhodné bytosti. Esence z bezu zase pomáhá najít si to své místo v systému a esence z osiky nám pomáhá najít odvahu svoje kvality začít používat, ukazovat světu a nestydět se za to, když to neděláme ještě úplně dokonale.

Krásné jarní dny

Bára Zumotová