Dělají to láskou

V pátek při konzultaci jsme si povídaly i o tom, jak to dělají ty ženy, které proměňují své blízké a pomáhají jim být víc sami sebou, zdravější a šťastnější. 
DĚLAJÍ TO LÁSKOU

Podstata je v tom, že SE NESNAŽÍ své blízké změnit. Vysvětlit jim, co dělají špatně a ke komu by měli jít na terapii.
Tenhle přístup totiž jen vytváří prožitek nedostatečnosti, kritiky a nelásky. Takže naše blízké automaticky dostává do sebeobranných postojů - útěku, útoku nebo zamrznutí, uzavření se do sebe.

Ženy, které přistupují ke svým blízkým s láskou, jim dávají pocit přijetí. To je nesmírně důležité, aby se člověk začal cítit v bezpečí a mohl se otevřít. Přestal bojovat a bránit se.

Tyto ženy se však nejprve naučily milovat samy sebe a k sobě přistupovat s láskou. Tím, že se to naučily žít, jsou inspirací druhým a živým důkazem, že je možné takto žít život a v tuto chvíli už mohou lidé okolo ní zažít, že to chtějí taky a začít se sami ptát: "Jak jsi to udělala?"

Takže nezachraňujte druhé, soustřeďte se na sebe a na rozvíjení své schopnosti a ochoty mít se ráda přesně taková, jaké jste právě teď.

Pro inspiraci doporučuju film Pollyanna. O holčičce, které strhávala druhé svojí neutuchající vášní a radostí ze života.
Povídání v prvních pár minutách jsem vynechala, film začíná hned po něm.

Ze Slunečních esencí se sebeláskou pracují hlavně tyto tři:

- lípa - nastavuje naše vědomí na to, že je přirozené mít se rád/a a jsme milování hodné bytosti. I když jsme to třeba jako děti nezažili.

- růže - podporuje přijetí našeho fyzického vzhledu a ocenění své ženskosti.

- osika - dovoluje jemnost k sobě a přijetí své nejistoty a nedokonalosti v tom smyslu, že nemusím všechno umět perfektně, abych to vůbec mohla začít dělat.