Má sexualita své místo v životě duchovně zaměřených lidí?

Zaujala mě myšlenka: Spolu s osobním rozvojem se sexualita mění v meditaci.

Upoutala moji pozornost, tak jsem se ponořila do zkoumání toho, jak to vnímám já sama. Moje závěry vychází z mého současného stupně poznání a dosavadních zkušeností, tedy se může stát, že za pár let to budu vnímat jinak. Teď to vidím takto.

Sexualita nám dává možnost spojit se s tím, koho milujeme. Pominu-li období těhotenství, kdy je dítě v děloze maminky, je to nejtěsnější forma kontaktu, kterou můžeme s druhým člověkem prožít.

Když se s někým milujeme, vstupujeme do něho nebo necháme jeho, aby vstoupil do našeho těla. Záleží na tom, zda jsme žena nebo muž. Na fyzické úrovni je to vytvoření nejvyšší míry blízkosti dvou lidí. Akt důvěry, intimity a skutečného dávání sebe sama a skutečného přijímání toho druhého

Pokud si toto spojení neumíme užít, pak si s tím člověkem reálně nejsme blízcí. Tohle prostě neokecáme. :-) Může to být tím, že z nejrůznějších důvodů toho druhého nechceme nebo je problém na naší straně a jsou to naše stará zranění a bolesti, které nám nedovolí se k druhému přiblížit a samozřejmě také emotivní nedospělost, kdy na sexualitu ještě nejsme připraveni na úrovni srdce. Necítíme se ještě být dospělou ženou nebo mužem, ale převažuje v nás dítě, které samozřejmě neumí být sexuální.

Možná se časem s postupujícím duchovním rozvojem sexualita mění v meditaci, ale když chceme přeskočit ten stupeň vývoje, kdy je pro nás sexualita aktem sdílení sebe sama s druhým, tak jen vynecháváme nutnou učební lekci, která nám v životě bude chybět. Vyhneme se poznání skutečné sexuality, nesetkáme se s nezpracovanými tématy, která by sexualita mohla otevírat, takže si je ponecháváme nevyléčená. Tím naopak zůstáváme ve svém osobním rozvoji pozadu.

Tedy pro mne je sexualita nutnou a krásnou součástí partnerského života, která nám dává zažít naše nejtěsnější propojení. Jsme to zcela prakticky my dva, kteří jsou si nejblíže. Je to o kvalitě prožívání sexuality.

Aby sexualita byla skutečně tím, co vás s partnerem spojuje a dává vám radost,  životní sílu a léčí na nejrůznějších úrovních, je potřeba, abyste:

  • vyléčili svoje stará zranění, která se dotýkají vztahu k sobě, vztahu k druhým a sexuality. (Tím vyřešíte v podstatě úplně všechno a další body ani nemusíte číst. Uvádím je spíš pro větší pochopení toho, co je projevem nejrůznějších zranění.)
  • přestali sexualitu používat k vybití stresu, frustrace, napětí, získání převahy, poskytnutí odměny a nejrůznějším dalším hrám a obchodování
  • věnovali se sexualitě, když skutečně chcete, tj. dobrovolně a s nadšením
  • nevynucovali si sex na partnerovi z jakéhokoli důvodu
  • neodmítali sex s partnerem jen proto, že se vám vaše traumata nechtějí řešit. Samozřejmě je vaše plné právo si je ponechat, ale není povinností partnera se s tímto stavem smířit.
Vím, že sáhnout si do svých zranění bolí a člověku se do toho třeba nechce, ale proč si ponechávat nezhojené rány, které stejně bolí, i když před nimi zavíráme oči. Navíc spokojené prožívání sexuality dává našemu životu úplně jiný bohatější a plnější rozměr. Je to zdroj, ze kterého můžeme čerpat.
Existuje hotová kombinace Australských esencí s názvem Sexualita, která vám v oblasti sexuality může pomoci k uzdravení nebo se můžete pustit ještě hlouběji a využít možnosti vytvoře ese nce na m íru, kdy můžete krok za krokem pracovat přesně na tom, co potřebujete pročistit a uzdravit právě vy. Pokud si nejste jistí, co by pro vás bylo nejvhodnější, napište a poradím vám. 
 
Přeji krásné dny