Mějte se rádi už teď

Vlivem výchovy, kterou jsme zažili jako malí, máme tendence se kritizovat, odsuzovat, honit se za uznáním, dělat prestižní zaměstnání nebo alespoň oslňovat luxusním autem, domem nebo manželkou. :-)
Ale už nemusíme. Můžeme všechna hodnocení opustit a začít být k sobě laskaví a přijímat se se vším, co k nám patří. I s tím, co umíme a co neumíme. S tím, že se někdy může stát, že z nás vypadne nějaká hloupost a občas nějaké moudro.
Jestli se v daném okamžiku jevíme chytří nebo hloupí, je v podstatě úplně jedno. Jsou to jen hodnocení - nálepky, které někomu slouží k jednoduššímu vnímání světa. Ale svět je pestrý a stále se mění. Stejně tak i my se vyvíjíme a měníme. Chyba, kterou teď uděláme, může být zdrojem naší moudrosti hned v příštím okamžiku.
Nečekejte tedy, až Vám někdo zvnějšku dá potvrzení, že už jste dokonalí a nejlepší ze všech.
MĚJTE SE RÁDI UŽ TEĎ a nechte ostatní i své vnitřní kritiky, ať si o Vás myslí, co chtějí. Není to důležité. To jejich hodnocení přece nejste Vy.

 

Je to stejné, jako kdyby slunci záleželo na tom, jestli si zrovna lidi stěžují, že moc pálí nebo ho blahořečí, protože je hřeje. Stejně si pořád svítí, jak samo chce. 

Krásný den
Bára Zumotová