Proč jsem začala pracovat s Australskými květovými esencemi

Zhruba před 2 lety jsem řešila vleklou partnerskou krizi a už si nepamatuju jak a proč, ale dostala jsem se na stránky o Australských květových esencích. Obvykle nejdu do věcí, které neznám nebo mi je aspoň někdo nedoporučil, ale tehdy jsem si objednala 2 lahvičky - Confid (Sebedůvěra) a Bush Fuchsia.

Užívání těchto dvou esencí mi pomohlo udělat v partnerství zásadní změnu, která pro můj život znamenala obrovský obrat a pozitivní změnu, která trvá dosud. Nebylo to jednoduché období, ale ta změna stála za to.

Znovu jsem esence užívala letos na jaře, když už jsem si nechala namíchat esenci sobě na míru a tématem byl můj vztah k mamince. Je to téma, které jsem řešila vlastně už léta a neuměla jsem se přenést přes pocity zloby a smutku a v kontaktu s ní docházelo stále ke konfliktům. Ten rok v zimě to došlo až tak daleko, že už jsme spolu přestaly mluvit. Cítila jsem, jak moc mě takový stav ničí a že nejsem schopná se přes svoje emoce sama přenést. Užívala jsem tedy esenci a po jejím dobrání jsem si opět až zpětně všimla, že vlastně od té doby je můj vztah s maminkou úplně v klidu. Že už s ní umím mluvit jako dospělá žena s jinou dospělou ženou, že už po ní nechci, aby byla jiná a že ji dokonce mohu požádat o pomoc a její pomoc přijmout. Pro mě takový malý zázrak.

Doplním, že kromě užívání esencí jsem absolvovala i nějaké konzultace, ale vím, že esence mi pomohly přehoupnout se přes něco, co jsem sama na vědomé úrovni neuměla a to je důvod, proč jsem se rozhodla je začít studovat a následně používat při práci s lidmi, kdy i oni řeší něco, s čím si sami mentálně nevědí rady nebo chtějí podpořit svoji práci na sobě.

Považuju spojení vlastního osobního rozvoje (při konzultacích, na kurzech nebo sami v běžném životě) a užívání Australských květových esencí za skvělý způsob, jak se k výsledku dostat jemněji a rychleji. Esence pomáhají vyčistit to, co máme ukryto hluboko v sobě a je těžké na to dosáhnout vědomě. Tím se zase dostáváme zase o krůček blíž ke svému skutečnému já, což nám umožňuje žít šťastnější a spokojenější život. 

Napsala: Barbora Zumotová