Rodíme se dokonalí

Jedna velmi soukromá fotka ze dne, kdy se můj život kvalitativně velmi proměnil. Je to krátký okamžik poté, co jsem porodila svého syna.

V ten den při pohledu na něj jsem zažila jednu zásadní pravdu - RODÍME SE DOKONALÍ.

Když jsem se na něj dívala, bylo to prostě nad slunce jasnější.

Je dokonalý. Přesně takový, jaký je. Není potřeba vůbec nic přidávat a nic ubírat, vůbec nic měnit. Dokonalý už jednoduše je. Tohle moje vnímání se pak nikdy nezměnilo, i když teď už je mu 9 let a samozřejmě se někdy na něj rozlobím. To však nic nemění na faktu, že je dokonalý.

Píšu to ale proto, že podle mého vnímání to takhle máme všichni. Všichni se rodíme dokonalí. 

Jen vlivem výchovy, mírou přijetí a nepřijetí, dostatkem či nedostatkem lásky ztrácíme kousky sebe, které pak v dospělosti zase hledáme nebo minimálně cítíme, že nám něco chybí, i když třeba nevíme co. "Jen" nejsme šťastní.

Celý osobní rozvoj je o tom, že se vracíme do momentu, kdy jsme byli celiství a prožívali sami sebe ve své úplnosti, tj. dokonalosti.

Kdy nás ani nenapadlo, že něco na nás je špatně. Že by na nás někomu mohlo něco vadit nebo že bychom měli být jiní.

Lidé často hledají svoji hodnotu, své místo ve světě, své poslání, svoji vysněnou práci, která je bude naplňovat a stejně často prožívají frustraci, že to nenachází nebo vůbec netuší, co by to mělo být.

Cesta není hledat to poslání. Cesta je najít sám sebe. Posbírat ty kousky, které jsme si zakázali ukazovat, aby nás ti okolo měli rádi.

Vrátit se zpět do stavu, který je nám vlastní a ve kterém jsme to zase my, dokonalí a ve své pravé podstatě.

Když se totiž vrátíme zpátky sami k sobě a prožíváme sami sebe naplno, tak se to poslání, tj. to, co nám jde úplně nejlíp a nesmírně nás to baví, ukáže postupně tak nějak nenápadně samo.

Když se cítíme, tak už prostě víme, jestli je nám něco vlastní, jestli se nám to líbí, jestli nám to dělá dobře a nepotřebujeme se za tím honit. Je to přirozenou součástí nás samotných.

Jestli hledáte své poslání nebo nejste šťastní, začněte se vracet zpátky k sobě a pochopte jednoduchou věc, JSTE DOKONALÍ UŽ TEĎ. Není to někde daleko skryto, je to ve vás.

A chcete-li tu cestu urychlit, nechte si pomoci. S něčím vám můžu pomoci já, s něčím zase mnoho jiných lidí. Hledejte ty, kteří jsou ve svém životě šťastní a cítíte k nim důvěru. Přesto vždycky si všechno porovnejte se svým srdcem - líbí se mu to? Cítí to tak? Ano nebo ne? :-) Je nutné, aby to vždy ladilo vaší podstatě, vašemu já.

Přeji krásný den a krásný život všem