Sen o lásce a strachu z blízkosti

Začala jsem užívat esenci z jahodníku a hned první noc se mi zdál sen.

Setkala jsem se s mladým mužem, který byl pro ženy byl velmi přitažlivý, ale nepolapitelný. K žádné se nechtěl víc citově přiblížit.
Stoupali jsme společně po nějakých skalách. Pomáhal mi a držel mě za ruku. Oběma nám to bylo milé.
Když jsme vylezli nahoru, bylo na něm vidět, že už je ta blízkost mezi námi na něj moc a má tendenci z ní rychle utéct se světáckým výrazem, že on se neváže.
Tak jsem mu nabídla, ať od svého strachu neutíká, zůstane se mnou a jen dýchá. Ať si dovolí cítit, jak ho blízkost někoho dalšího děsí a dusí. A tak zůstal na mém klíně, dýchal a prožíval tu bolest, která v něm byla uložená. V obličeji se proměnil v malého chlapce, který je zoufalý a vyděšený.
Já jsem mu zatím vysvětlovala, že strach z blízkosti mohou mít lidé, kteří měli matku, která je dusila svou "láskou" a vázala svoje štěstí na ně. Bylo vidět, jak ho to bolí, ale dává smysl. Prožíval velké vnitřní utrpení, ale byl statečný a stále dýchal a já jsem mu opakovala, že jsem tam s ním.
Po pár minutách už se uvolnil a bylo vidět, jak jeho okovy padly a mohl sám sobě dovolit se k ženě a lásce přiblížit. Té skutečné, sladce jahodové lásce, která nás naplňuje a současně nám ponechává svobodu a volnost.
 
Ten sen je sám o sobě tak výmluvný, že k němu není potřeba moc dodávat :-)
 
Každý z nás si může dovolit přiblížit se ke své bolesti, dýchat a vnímat ji. Jsou to náročné okamžiky, které často sleduji během konzultací u svých klientů. Je to pár minut intenzivního prožitku, po kterém následuje úleva a osvobození. Vím, že to není vůbec snadné, ale možná ještě těžší je být stále ve střehu, abychom se svým bolestem vyhnuli. Může to totiž být život plný omezení, o kterých ani nevíme nebo si z nich děláme domnělou přednost a máme svůj systém výmluv, který nám umožňuje nevystoupit ze své mentální ohrádky.
Sluneční esence nám pomáhají tato naše omezení uvolňovat a rozpouštět potlačené emoce. Může se to dít i takto ve formě snů.
 
Přeji vám, ať se vám daří postupně a vaším tempem vracet se ke své zdravé svobodné podstatě