Věřím na hojnost nebo na nedostatek?

Vybírala jsem teď esence na míru na téma hojnost a to téma mi přijde velmi zajímavé, tak o něm napíšu pár slov.

Hojnost je teď takový oblíbený ezoterický termín. Mluví se o něm poměrně abstraktně a obvykle ve smyslu "Musíš si přát. Musíš si dopřát hojnost, nechtít jen dostatek. Postupně musíš svoje požadavky navyšovat a očekávat větší přísun peněz."
Já to vidím jinak.

Pocity nedostatku, strachu, že nebudeme mít co jíst, že nás vyhodí z práce a co pak, vznikají v dětství. Chybí nám důvěra v život. V to, že o nás bude postaráno. Tento pocit nám dává maminka tím, že o nás pečuje a je dostatečně k dispozici pro naše potřeby.

Když tento pocit dostatku a hojnosti peče a lásky nezažijeme, pak nám to v dospělosti chybí.
Současně nám chybí důvěra v naše schopnosti, tedy, že umím dost na to, abych se uživila.

Jako primární pro změnu postoje, že vše je nedostupné, potřebujeme mít velké zásoby, chránit se před rizikem a vše získáváme v potu tváře, vnímám tři aspekty:

1) Potřebujeme vnímat, že HOJNOST na světě existuje, že je to vlastně NORMÁLNÍ STAV.
Já to vidím v rozkvetlé louce plné květin, nebo lese plném ptáků, malin, zvěře a hub. V přírodě je všeho obrovská hojnost. Nic nezůstává prázdné. Všude něco roste. I ve velmi nepříznivých podmínkách žijí rostliny a zvířata, která se těmto podmínkám prostě přizpůsobila.

2) Potřebujeme vnímat, že MÁME DOSTATEK SCHOPNOSTÍ do tohoto světa hojnosti vstupovat a z něj získávat to, co právě potřebujeme. To nám umožňuje přestat hromadit nekonečné množství zásob (peněz, majetku, zlata, informací atd.)

3) Potřebujeme PŘEVZÍT VLASTNÍ ZODPOVĚDNOST za to, že jsme to my, kdo pečuje o svoje potřeby a zajišťuje si jejich naplnění. To nám umožní začít konat. Naplňovat svůj život a dělat pro sebe to potřebné. Domnívám se, že ve svém důsledku nás to nasměřuje k práci, která nás naplňuje a kterou právě díky tomu děláme opravdu dobře a pak za ni samozřejmě dostáváme i ocenění.

Takto mi téma hojnosti dává smysl. 
Není to o tom, že mám víc a víc (až budu mít nejvíc na celém světě a stejně mi to štěstí a mír v srdci nezajistí :-)), ale víc a víc se znám, jsem samostatná, dávám si to, co potřebuju a mám chuť podělit se o to, co opravdu umím a co může být prospěšné.
Tohle opravdu přeju všem, protože to může přinést spokojenost, radost a mír do celé společnosti.

Krásný den
Bára Zumotová